Seksdagesløb 2015
Ballerup Super Arena
Det 53. københavnske 6-dagesløb
2015.Jan.29 (torsdag) - 2015.Febr.03 (tirsdag)
Par nr. 7 på sejrsskamlen.
I midten er det sportsdirektør Michael Sandstød.
Resultat af 6D 2015:
Førsteplads: par nr. 7, Alex Rasmussen (DEN) & Michael Mørkøv (DEN)
Andenplads: par nr. 14, Jesper Mørkøv (DEN) & Christian Grasmann (GER)
Tredieplads: par nr. 6, Leif Lampater (GER) & Marcel Kalz (GER)
Info fra Ballerup Super Arena, sept. 2014:
UIV Cup bliver til amatør 6-dagesløb
Ved denne vinters 6-dagesløb i Ballerup Super Arena ændres UIV Cuppen til et amatør 6-dagesløb, hvor ryttere til og med 35 år kan deltage.
Nu skal man ikke længere være under 23 år for at få muligheden for at køre ved det københavnske 6 -dagesløb, hvis man ikke kommer med i elitens løb. Til denne vinters løb, den 29. januar til 3. februar, har Sandstød Cycling besluttet at lave UIV Cuppen om til et amatør 6-dagesløb eller "Open 6 days." Der bliver mulighed for ryttere på op til 35 år for at deltage i løbet, hvor 6-dagesløbets sportschef Jimmi Madsen udtager feltet.
Der er to grunde til dette, forklarer Jimmi Madsen. Dels er der med den snarlige åbning af Odense-banen kommet endnu bedre muligheder for at køre banecykling om vinteren. Det håber han giver endnu større interesse blandt især A-ryttere for at køre på en indendørs bane i stedet for ude i kulden.
Derudover kører man i Ballerup Super Arena banecykelløb over hele vinteren og slutter af med et 6-dagesløb. Dette er anderledes end på de udenlandske 6-dagesbaner, der ikke har et omfattende konkurrenceprogram hen over vinteren. Det betyder, at flere danske ryttere har kørt banecykling hele vinteren og været glade for dette, men er tvunget ud på tilskuerrækkerne til 6-dagesløbet, fordi de ikke er under 23 år. Det vil man gerne lave om på med dette initiativ.
Det er heller ingen hemmelighed, at det har været svært at tiltrække gode udenlandske navne til UIV Cuppen, og derfor vil man gerne give flere danske ryttere chancen. Udenlandske ryttere er dog også velkommen i det nye amatør 6- dagesløb, men ikke på bekostning af lige så gode danske ryttere.
Løbets format er ikke helt på plads endnu, men det kommer til at ligne UIV Cuppens med en lang daglig jagt.
Feltet 2015:
(hvidt rygnummer & sort rygnummer)
Par nr. 1: Nick Stöpler (NED) & Mathias Krigbaum (DK)
Par nummer 1 bliver præsenteret af Administrea og kommer til at bestå af den tidligere parløbsjuniorverdensmester Mathias Krigbaum sammen med hollænderen Nick Stöpler. For Stöpler bliver det fjerde gang, at han skal køre i Ballerup Super Arena, mens det for Krigbaum bliver den anden optræden.
"Det et ungt par, men som helt sikkert vil kunne drille de mere erfarne par. Stöpler viste allerede sidste år, at han kører rigtig stærkt, da han blev syv'er sammen med Luke Roberts, så det er en rigtig god makker at få for Mathias," forklarer Jimmi Madsen.
Par nr. 2: Manuel Cazzaro (ITA) & Filippo Fortin (ITA)
I par nummer to har vi et rent italiensk par præsenteret af Mogens Lind Naturgas i Manuel Cazzaro og Filippo Fortin. Fortin kørte i 2014 for det italienske hold Bardiani CSF, hvor det blandt andet blev til deltagelse i det store italienske etapeløb Tirreno-Adriatico.
I august måned deltog han også i Post Danmark Rundt, hvor han på fjerde etape til Odense kørte ind på tredjepladsen. Parret var også i Danmark i november, hvor de ved UCI parløbet i Ballerup Super Arena kørte ind på femtepladsen.
"Italienerne kørte ganske fint ved UCI løbet, hvilket er en af årsagerne til, at vi gerne vil se dem igen til 6-dagesløbet," forklarer sportschef Jimmi Madsen.
Par nr. 3: Andreas Graf (AUT) & Andreas Müller (AUT)
I par nummer 3, præsenteret af P.O. Nielsen, skal de forsvarende europamestre i parløb, Andreas Graf og Andreas Müller køre.
"Endnu et toppar som blandt andet via deres europamesterskab har bevist, at de kan køre med på det højeste niveau. Det er glædeligt, at de kommer til Ballerup Super Arena, hvor de vil gøre kampen om topplaceringerne endnu hårdere," forklarer Jimmi Madsen.
Par nr. 4: Nikola Aistrup (DK) & Jonas Aaen (DK)
I par nummer 4 finder vi to danske holdkammerater hos Riwal Platform holdet i Nikola Aistrup og Jonas Aaen. Og det er også Riwal som præsenterer parret.
"Jonas har en lang erfaring på landevejen hos Saxo Bank holdet, og Nikola har også kørt rigtig stærkt. Begge har denne vinter givet banen chancen, og de har overbevist mig både under træningen og ved DBC stævnerne, at de fortjener at få chancen. De har begge vist, at de har råstyrken og evnerne til at være med ved 6-dagesløbet," siger Jimmi Madsen.
Par nr. 5: Melvin Van Zijl (NED) & Didier Caspers (NED)
I par nummer 5 præsenterer Profilservice-Neopost de unge hollændere Melvin Van Zijl og Didier Caspers. Parret vandt tilbage i 2013 den samlede UIV Cup, og er i øjeblikket i gang med at finde deres plads i det professionelle felt. Sidste år kørte parret også i Ballerup Super Arena, hvor de endte på en 13. plads. De har store ambitioner om at ramme top 10 i år.
Tredie aften i BSA, Marcel Kalz (tv) slynger Leif Lampater afsted i omgang på tid.
Par nr. 6: Leif Lampater (GER) & Marcel Kalz (GER)
I par nummer 6 præsenteret af Falck skal tyskerne Marcel Kalz og Leif Lampater køre.
"Endnu et rigtig farligt toppar, som nok skal gøre de danske ryttere nervøse. Kalz er forsvarende mester fra sidste år, og viste i Bremen sin klasse sammen med Alex Rasmussen. Lampater har i flere år tilhørt den øverste elite, så det er klart et par der kandiderer til sejren," lyder det fra Jimmi Madsen.
Par nr. 7: Alex Rasmussen (DK) & Michael Mørkøv (DK)
Når det 53. udgave af det Københavnske 6-dagesløb køres fra den 29. januar til den 3. februar i Ballerup Super Arena, bliver det for syvende gang med Alex Rasmussen og Michael Mørkøv som det legendariske par nummer 7.
Sidste år var Alex Rasmussen og Michael Mørkøv et par meter fra at sikre sig sejren ved 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena, men måtte se sig slået af tyskerne Robert Bartko og Marcel Kalz. Parret har tidligere vundet løbet sammen i 2009, 2010 og 2011 og de føler begge, at tiden nu er inde til at tage den fjerde sejr.
"Ved DM i parløb kort inden nytår måtte de nøjes med sølvmedaljer, men allerede fra i aften kører de 6-dagesløbet sammen i Rotterdam, så jeg er overbevist om, at det er et toptændt par nummer 7, som kommer til Ballerup Super Arena, og som vil gå benhårdt efter at sikre sig sejren. Der vil være flere hårde konkurrenter til dem, men vi har tidligere set dem køre rigtig stærkt, og det er jeg helt sikker på, at de også vil gøre denne gang," forklarer sportschef Jimmi Madsen.
Efter løbet i Rotterdam skal Michael Mørkøv på træningslejr med Tinkoff-Saxo holdet, mens Alex Rasmussen kører 6-dagesløbene i Bremen og Berlin som den optimale optakt.
Par nr. 8: Denis Rogovac (CZE) & Martin Hacecky (CZE)
"Unge Rogovac kørte i Bremen en flot andenplads hjem i UIV Cuppen, så han har bevist, at han har styrken til at være med," udtaler sportschef Jimmi Madsen - "især når han har en stærk og erfaren rytter som Hacecky ved sin side."
Par nr. 9: Jasper de Buyst (BEL) & Marc Hester (DK)
Når det københavnske 6-dagesløb køres i Ballerup Super Arena fra den 29. januar til den 3. februar næste år, kommer de sorte 9'ere til at bestå af Marc Hester sammen med det 21-årige belgiske stjerneskud Jasper de Buyst.
I går vandt Jasper de Buyst sammen med Kenny De Ketele 6-dagesløbet i Gent foran Mark Cavendish og Iljo Keisse, mens Marc Hester og Alex Rasmussen sluttede på fjerdepladsen. Sejren var et lille forskud på den gaveregn, De Buyst i dag har modtaget på sin 21 års fødselsdag.
Jasper de Buyst bliver af sin makker Kenny De Ketele betegnet som en af de bedste baneryttere i verden lige nu, hvilket han i sidste sæson beviste, da han vandt World Cuppen i OL-disciplinen Omnium. Derfor er vi også meget glade for, at det er lykkedes at få ham til Danmark til det kommende 6-dagesløb i Ballerup Super Arena, hvor han skal køre sammen med Marc Hester i par nummer ni.
"Allerede for to år siden sad Sandstød og jeg i Gent og så en 18-årige Jasper de Buyst, og der kiggede vi på hinanden og sagde, "ham der, han er altså rigtig god." Derfor er vi også rigtig godt tilfredse med, at det er lykkedes os at få ham til Danmark, også når man tager i betragtning, at han til næste år skal køre for Lotto på ProTouren," forklarer sportschef Jimmi Madsen.
Parret Marc Hester og Jasper de Buyst vil helt klart være en meget stærk kandidat til sejren, og for Jimmi Madsen betyder det meget, at Hester, som en af de bedste danske ryttere, har fået en stærk makker ved sin side.
"Vi vil, hvis det er muligt, gerne give vores danske esser de bedste betingelser, og det er lykkedes til topkarakter her. Marc har tidligere bevist, at han er stærk nok til at vinde i Ballerup, og nu har han muligheden for at gentage den bedrift."
At køre i Danmark er ikke helt fremmed for Jasper de Buyst. I sommers kørte han Post Danmark Rundt, hvor han på første etape fik en andenplads kun slået af den danske komet Magnus Cort.
Par nr. 10: Simon Bigum (DK) & Elias Helleskov Busk (DK)
I par nummer 10, præsenteret af HRH, skal de to unge ryttere Simon Bigum og Elias Helleskov Busk danne par. Parret viste ved parløbs DM på årets næstsidste dag, at de kan blande sig med de store par, da de efter en meget flot indsats tog bronzemedaljerne.
"For Simon bliver det tredje deltagelse i Ballerup, hvor han tidligere har fået en 12. og 11. plads, så han har fået værdifuld erfaring. For Elias bliver det debut i det bedste selskab, men begge viste ved DM at de har fortjent denne plads," forklarer sportschef Jimmi Madsen.
Parret kører i øjeblikket UIV Cuppen i forbindelse med 6-dagesløbet i Rotterdam, og midtvejs i løbet indtager de andenpladsen efter de stærke tyskere Hans Pirius og Sebastian Wotschke.
Par nr. 11: Sebastian Wotschke (GER) & Hans Pirius (GER)
I par nummer 11 kører de to unge tyskere Sebastian Wotschke og Hans Pirius præsenteret af FOG. Parret har de forgående seks dage vist storform ved UIV Cuppen i Rotterdam, hvor de helt suverænt tog sejren foran det danske par Simon Bigum og Elias Helleskov Busk. Fra i aften kører de UIV Cuppen i Bremen, inden de som optakt til løbet i Ballerup skal køre sammen med de professionelle ved 6-dagesløbet i Berlin.
"Tyskerne har bestemt bevist via deres resultater, at de er klar til at køre med de professionelle ryttere, så jeg er meget spændt på, hvad de kan levere i Ballerup Super Arena," siger sportsdirektør Jimmi Madsen.
Par nr. 12: Martin Blaha (CZE) & Vojtech Hacecky (CZE)
CELF præsenterer de tjekkiske vice-verdensmestre Martin Blaha og Vojtech Hacecky i par nummer 12.
"De beviste ved VM sidste år, at de på en stor bane som den vi har i Ballerup, virkelig har styrken til at være med helt fremme. De har begge en kæmpe motor, som stille og roligt kan kværne de andre par. Så det er et par, som de andre vil holde skarpt øje med, for får de først et lille forspring, så ser de dem ikke igen," forklarer Jimmi Madsen.
Par nr. 13: Jake Duehring (USA) & Daniel Holloway (USA)
I par nummer 13 præsenterer Sandstødcycling.dk det rent amerikanske par, Jake Duehring og Daniel Holloway. Mens det for Duehring bliver den første optræden i Ballerup Super Arena, så var Holloway her allerede sidste år. Her endte han sammen med Guy East på tiendepladsen.
Par nr. 14: Christian Grasmann (GER) & Jesper Mørkøv (DK)
Par nummer 14 bliver præsenteret af Watergroup og kommer til at bestå af europamesteren Jesper Mørkøv, som skal køre sammen med tyskeren Christian Grasmann.
"Jesper beviste endnu engang i aftes med sin andenplads (i 6D Bremen sammen med franskmanden Morgan Kneisky, jan. 2015), at han har lagt endnu et niveau på og med Grasmann som sin makker, bliver det endnu et par, der skal køre med om topplaceringerne," siger Jimmi Madsen, mens Mørkøv tilføjer om valget af makker:
"Grasmann er en rigtig god makker, og vi swinger rigtig godt sammen. Han er ikke særlig hurtig, og laver ikke de der vilde angreb eller spurter. Til gengæld har han en kæmpe motor, hvor han kan blive ved og ved og ved. Samtidigt holder han en rigtig høj fart, nærmest uendeligt når vi skal tage omgange. Og det er vigtigt for mig at have sådan en makker, da jeg tit kører med hjertet og følelserne i Ballerups 6-dagesløb. Så jeg ved, han kan holde til de forsøg, jeg starter."
Par nr. 15: Jiri Hochmann (CZE) & Achim Burkart (GER)
Sidste par bliver tjekken Jiri Hochmann, der skal køre sammen med den unge tysker Achim Burkart i par nummer 15 præsenteret af Caverion.
"Burkart fik en flot sølvmedalje ved EM i Derny-pace, hvilket gør ham kvalificeret til det københavnske 6- dagesløb," udtaler sportschef Jimmi Madsen. "Sammen med Hochmann kan de to sagtens give topparrene noget at tænke over," slutter Jimmi Madsen med et glimt i øjet.
Løbet dag for dag
Første dag (torsdag)
Ustyrlig belgisk komet (Jasper de Buyst)
Par nr. 9, Jasper de Buyst & Marc Hester vandt torsdagens sidste 30 minutter lange jagt, efter en meget tæt spurt med par nr. 6, Leif Lampater & Marcel Kalz samt par nr. 7, Alex Rasmussen & Michael Mørkøv.
Dermed bragte parret sig også i spidsen for løbet, hvor de med 56 point fører med to point ned til par nr. 6, Leif Lampater & Marcel Kalz på andenpladsen. På tredjepladsen - en omgang efter - finder vi par nummer 7, Alex Rasmussen & Michael Mørkøv.
Efter førstedagen i Ballerup er Marc Hester (tv) og Jasper de Buyst på førstepladsen.
Foto: Carsten Bundgaard
Anden dag (fredag)
Ellevild jubel (Par nr. 7)
Efter andendagen af 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena er det stadigvæk par nr. 9, Jasper de Buyst & Marc Hester som fører. Det er dog blevet en del tættere i toppen, hvor par nr. 7, Alex Rasmussen & Michael Mørkøv, samt par nr. 6, Marcel Kalz & Leif Lampater på henholdsvis anden- og tredjepladsen begge er på omgangshøjde.
På løbets fjerde og femteplads, en omgang efter, finder vi par nr. 14, Christian Grasmann & Jesper Mørkøv samt par nr. 3, Andreas Müller & Andreas Graf, og det var også de to par som dominerede nattens sidste jagt over 30 minutter. I den afsluttende spurt var Grasmann hurtigst og sikrede dermed parret en flot jagtsejr.
Tredie dag (lørdag)
Par nr. 7 knækker de værste rivaler
Det kan godt være, at par nummer 7 startede lidt langsomt på åbningsdagen i torsdags, men man kan roligt konstatere, at Alex Rasmussen og Michael Mørkøv har fået fart i cyklerne, hvilket de illustrerede fornemt i åbningsjagten lørdag aften.
Uden at kigge sig tilbage satte de sig nemlig tungt på jagten og kun med de allersidste kræfter lykkedes det tyskerne Leif Lampater og Marcel Kalz at holde sig på omgangshøjde, mens de øvrige toppar tabte mellem en og to omgange.
I klassementet fører Alex Rasmussen og Michael Mørkøv nu med 45 point ned til Marcel Kalz og Leif Lampater. Christian Grasmann og Jesper Mørkøv er rykket op på tredjepladsen en omgang efter, mens det tidligere førerpar, Jasper de Buyst og Marc Hester, nu er to omgange efter på fjerdepladsen.
Fjerde dag (søndag)
Bitter og vred (Marc Hester)
Femte dag (mandag)
75 lidelsesfulde kilometer (300 omgange)
Som traditionen byder det, er der mandag (femte løbsdag) parløbshandicap. Det hedder et parløbshandicap, fordi parrene forud for jagten får omgange ud fra en vurdering af deres aktuelle styrke, hvilket vil betyde, at parrene længere tilbage i klassementet har chancen for at vinde jagten.
Efter jagten overføres alle vundne og tabte omgange til den samlede 6-dagesstilling og her tæller naturligvis kun de omgange, der reelt er vundet på banen. 6-dagesløbets sportschef Jimmi Madsen har på baggrund af parrenes indsats i løbets første fire dage givet parrene følgende handicap:
0 omgange
Filippo Fortin & Manuel Cazzaro
1 omgang efter
Jiri Hochmann & Achim Burkart
Sebastian Wotschke & Hans Pirius
Simon Bigum & Elias Helleskov Busk
Nikola Aistrup & Jonas Aaen
3 omgange efter
Jake Duehring & Daniel Holloway
4 omgange efter
Denis Rugovac & Martin Hacecky
Melvin Van Zijl & Didier Caspers
6 omgange efter
Nick Stöpler & Mathias Krigbaum
Martin Blaha & Vojtech Hacecky
8 omgange efter
Andreas Müller & Andreas Graf
9 omgange efter
Leif Lampater & Marcel Kalz
Alex Rasmussen & Michael Mørkøv
Jasper de Buyst & Marc Hester
Jesper Mørkøv & Christian Grasmann
Par nr. 14 i et hurtigt skift.
Jesper Mørkøv (tv) udtaler efter afslutningen af 6-dagesløbet,
at han og Christian Grasmann har været løbets bedste par.
Handicapjagten
Alex Rasmussen og Michael Mørkøv var mildt sagt pressede i den lange handicapjagt mandag aften. De formåede dog at ride stormen af, men er stadig en omgang bagud før morgendagens afslutning. Jesper Mørkøv og Christian Grasmann i par nummer 14 fik sat 7'erne massivt under pres og går ind til finaledagen på førstepladsen.
Det sammensatte tyske par, Sebastian Wotschke og Achim Burkart udnyttede det positive handicap bedst og sejrede i 6-dagesløbets længste jagt.
Mandag aften er normalt utrolig afgørende for det endelige klassement i det københavnske 6-dagesløb. Det er her den lange handicapjagt bliver skudt af stablen - en jagt, hvor de bedste par får det handicap, at de starter løbet flere omgange efter de dårligere par. Der er derfor - traditionelt set - frit slag om jagtsejren.
Forud for den sene jagt havde tre af fem toppar, via diverse pointløb, optjent en bonusomgang og rykket rundt på den samlede stilling. Det betød et nyt par i spidsen for 6-dagesløbet, da par nummer 14 [Grasmann/Mørkøv], havde optjent en bonusomgang. En omgang efter lå par nummer 9 [Hester/de Buyst], par nummer 6 [Kalz/Lampater] og par nummer 7 [Rasmussen/Mørkøv], der som de to eneste par ikke havde snuppet en bonusomgang inden handicapjagten. Endelig lå par nummer 3 [Müller/Graf] to omgange efter.
Par nummer 7 havde utvivlsomt planer om at bruge den 75 kilometer lange handicapjagt fornuftigt og angreb lystigt fra start. Den agenda var de fleste andre toppar med på. Dog ikke Marc Hester og Jasper de Buyst i par nummer 9. De smed en omgang til de øvrige, og må nu se langt efter deres vinderdrømme.
Til gengæld var 14'erne anført af Jesper Mørkøv og de tyske 6'ere helt vilde fra start. En tredjedel inde i løbet havde de vundet en omgang på par nummer 7 - som nu var to omgange efter samlet.
Det kunne publikumsfavoritterne selvsagt ikke have siddende på sig, og slog - til overdøvende jubel - tilbage. Dermed var der stort set status quo halvvejs inde i handicapjagten, hvor kun par nummer 9 var en omgang nede før jagten.
Handicapjagten har altid to spil i spillet. Et om det samlede klassement, og et om jagtsejren. I sidstnævnte spil nærmede topparrene sig de, i handicapjagten, bedst stillede. De dårligere par kæmpede dog bravt, og med 25 kilometer tilbage af handicapjagten førte det sammensatte par med nummer 15, Sebastian Wotschke og Achim Burkart, med fire omgange ned til 6'erne, 7'erne og 14'erne, mens det østrigske 3'er par [Graf/Müller] måtte spille fallit - både samlet og i jagten.
Så tog fanden - som så mange gange før - ved par nummer 14. Den yngste Mørkøv-bror angreb igen storebror Michael i par nummer 7, og med uvurderlig hjælp fra den tyske dieselmotor, Christian Grasmann, kom 14'erne rundt. Dermed bragte de sig endnu engang to omgange foran 7'erne, der pludselig stod i en stærk kritisk situation med 30 omgange igen.
Relativt tidligt stod det klart, at par nummer 15 [Wotschke/Burkart] ville vinde handicapjagten. Stærkt af de to sammensatte tyskere, der kun kørte sammen på grund af sygdom hos deres respektive makkere. Kampen om handicapjagtens andenplads måtte der spurtes om. Den spurt vandt det unge danske par Elias Helleskov Busk og Simon Bigum, der dermed kørte en flot placering i hus.
Til gengæld var der stor spænding i toppen, hvor Alex Rasmussen og Michael Mørkøv var tvunget i angreb for at reducere 14'ernes forspring. De trak den længe, men med 20 omgange tilbage skød publikumsfavoritterne kanonen af og kom væk. Det kunne Jesper Mørkøv og Christian Grasmann, der i løbet af jagten havde brugt uendelige kræfter ikke svare igen på, og med 13 omgange igen kom 7'erne rundt.
Dermed red par nummer 7 stormen af, selvom de stadig er en enkelt omgang efter par nummer 14. Rasmussen og Mørkøv er dog ikke langt fra 300 point, hvilket vil give en bonusomgang - og igen bringe dem i spidsen. Heller ikke det tyske 6'er par er helt slået. De er på omgangshøjde med 7'erne, men er et godt stykke fra en bonusomgang. Par nummer ni ligger nummer fire, to omgange efter, mens de østrigske 3'ere er hægtet helt af podiekampen.
Samlet stilling efter handicapjagten:
1 Jesper Mørkøv & Christian Grasmann, 209 points
1 omgang efter
2 Alex Rasmussen & Michael Mørkøv, 293 points
3 Leif Lampater & Marcel Kalz, 234 points
2 omgange efter
4 Jasper de Buyst & Marc Hester, 326 points
4 omgange efter
5 Andreas Müller & Andreas Graf, 110 points
19 omgange efter
6 Nick Stöpler & Mathias Krigbaum, 91 points
23 omgange efter
7 Denis Rugovac & Martin Hacecky, 100 points
8 Jake Duehring & Daniel Holloway, 87 points
24 omgange efter
9 Melvin Van Zijl & Didier Caspers, 53 points
10 Martin Blaha & Vojtech Hacecky, 49 points
26 omgange efter
11 Sebastian Wotschke & Achim Burkart, 53 points
28 omgange efter
12 Simon Bigum & Elias Helleskov Busk, 116 points
29 omgange efter
13 Nikola Aistrup & Jonas Aaen, 97 points
33 omgange efter
14 Manuel Cazzaro & Filippo Fortin, 113 points
Massørerne slapper af, mens feltet suser forbi.
Foto: Finn Frandsen
Sjette dag (tirsdag)
Timejagten
Timejagten skulle afgøre det københavnske 6-dagesløb 2015. Inden jagten førte Alex Rasmussen og Michael Mørkøv (par nummer 7) løbet, mens Jesper Mørkøv og Christian Grasmann (par nummer 14) var på omgangshøjde, men med langt færre point. Sidstnævnte par skulle således tage en omgang på par nummer 7 for at vinde løbet. Jasper de Buyst/Marc Hester (par nummer 9) og Leif Lampater/Marcel Kalz (par nummer 6) skulle tage to omgange for at vinde løbet. Disse fire par var de fire, der kæmpede om podiet.
Efter fire minutter angreb Leif Lampater som den første, og han fik Marc Hester med sig. Mens de var på vej rundt, kom Alex Rasmussen med det første angreb fra par nummer 7, men Jesper Mørkøv var med det samme med. Det var også Andreas Müller. Så var finalejagten i den grad i gang, og 56 spændende minutter ventede forude.
Kort efter alle fem par var kommet rundt, angreb Hester/de Buyst og Lampater/Kalz igen. Inden de kom op og fik kontakt med feltet, angreb amerikanerne Holloway/Duehring, og de fik 7'erne samt Grasmann/Mørkøv i par nummer 14 med sig. Top fire parrene kom rundt igen, og dermed var der status quo efter et kvarters kørsel.
For Mørkøv/Grasmann handlede det om at finde et moment, hvor de kunne komme af sted uden 7'erne, og efter 17 minutter fandt de det moment, da 7'erne var fanget langt nede i feltet. Jesper Mørkøv kom af sted, men så kørte storebror frem i feltet og neutraliserede angrebet igen. Første ud af flere slag mellem de to par og de to brødre.
Jesper Mørkøv angreb nemlig med det samme igen og snød Alex Rasmussen, der igen var fanget bagerst i feltet. Michael Mørkøv kørte igen udenom feltet og angreb. To brødre i direkte duel. Partneren til den store af brødrene, Alex Rasmussen, kørte dog Jesper Mørkøv ind. Leif Lampater satte samtidig høj fart i feltet, så det endte med, at der igen blev samling.
Få sekunder efter lancerede Kalz så en offensiv, og Mac Hester fløj forbi feltet og ville også lege med. Kort inden de to par nåede rundt og vandt en omgang angreb Alex Rasmussen, og Christian Grasmann var hurtigt med på hjul. Kalz ville dog mere endnu, for han angreb igen mens 7'erne og 14'erne var på vej rundt. Hester kørte også med igen.
Topparrene kom alle rundt og vandt en omgang, men tyskerne og Hester/de Buyst havde altså taget en omgang på 7'erne og 14'erne. I klassementet betød det at tre par nu var på omgangshøjde: Rasmussen/Mørkøv, Mørkøv/Grasmann og Lampater/Kalz, mens Hester/de Buyst var en omgang efter. Det betød også, at Lampater/Kalz skubbede Mørkøv/Grasmann ned på tredjepladsen. 30 minutter resterede af finalen.
Jesper Mørkøv kom med endnu et angreb, hvor Leif Lampater gik med. 7'erne kom ikke med. Da Mørkøv og Lampater havde en halv omgang, angreb de Buyst og Alex Rasmussen dog sammen. Her kom et gyldent moment, da Jesper Mørkøv kørte udenom feltet da han havde taget omgangen og angreb igen. En dobbeltomgang.
Mørkøv/Grasmann nåede at få næsten en halv omgang inden 7'erne kom rundt, og de var nødt til at svare igen. Michael Mørkøv fløj udenom feltet og forsøgte også en dobbeltomgang. Alex Rasmussen indhentede næsten Jesper Mørkøv, og da han skiftede Michael ind blev de to samlet og kom sammen rundt. Fantastisk krig mellem de to par, der nu havde distanceret Lampater/Kalz og de Buyst/Hester igen.
Lampater/Kalz reagerede dog på det, og Hester/de Buyst gik med. Sammen vandt de omgangen tilbage, så de nu igen var med i kampen om sejren. De ville begge stryge til tops, såfremt de vandt en omgang yderligere på Mørkøv/Rasmussen og Mørkøv/Grasmann. Jesper Mørkøv angreb igen med det samme og fik et hul, men Alex Rasmussen svarede kort efter igen, og de to par blev samlet og vandt igen en omgang.
Samme scenarie udspillede sig dog igen, for igen angreb Lampater/Kalz og Hester/de Buyst. De kom rundt og bragte sig igen ind i spillet om sejren. Fuldstændig forrygende jagt med en vild krig mellem de fire toppar, og specielt Mørkøv-brødrene. 17 minutter resterede på dette tidspunkt af jagten.
Samme status var det, da der blev skiftet til omgange og der resterede 50 af dem. Der skulle køres om 10 point i fem spurter, men det betød ikke så meget. For at vinde skulle en af de tre konkurrerende par vinde en omgang på 7'erne. Og det forsøgte Jasper de Buyst på med 45 omgange tilbage, da han angreb. Lampater/Kalz kørte dem dog ind igen.
Jesper Mørkøv kørte med 35 omgange tilbage solo uden 7'erne. Han og Grasmann havde en halv omgang, da Alex Rasmussen reagerede og kom med en meget kraftig forcering fra feltet. 10 omgange senere var de efter et heftigt forfølgelsesløb igen samlet og de vandt sammen en omgang. 7'erne førte dermed foran 14'erne, der nu var de eneste to med i kampen om sejren.
Jesper Mørkøv forsøgte igen, men storebror var i hjulet med det samme, og han droppede forsøget. 20 omgange igen. To omgange senere angreb Jesper Mørkøv igen, og Alex Rasmussen kom ikke med. Da han skiftede Michael Mørkøv ind, skete der dog noget. Han satte efter Jesper Mørkøv og Grasmann.
Han nåede hurtigt op til dem, og ikke nok med det, så kørte Michael Mørkøv direkte udenom sine værste konkurrenter og fortsatte et soloangreb. Jesper Mørkøv slog i styret flere gange, rystede på hovedet og var tydeligvis både ekstremt frustreret og ked af det - uden tvivl fordi han var velvidende om, at dette var afgørelsen på løbet. Tanken var tømt for ham og Grasmann.
Hele Ballerup Super Arena stod op, et fantastisk syn, og hjalp par nummer 7 rundt. Alex Rasmussen spurtede det sidste stykke op og noterede sig en vunden omgang med under 10 omgange tilbage. Michael Mørkøv hævede armene og jublede på langsiden foran alle tilskuerne. Og lige foran sin lillebror Jesper, der rystede på hovedet.
Det var et fantastisk billede på årets 6-dagesløb: Jesper Mørkøv mod Michael Mørkøv. To fantastisk kørende ryttere - hvor storebror vandt. Det var afgjort nu. De sidste fem omgange blev ren jubel for par nummer 7 og ren hyldest fra tilskuerne til par nummer 7. Michael Mørkøv spurtede sig først over stregen i sidste spurt og leverede en stor jubelscene og jubelbrøl til alle tilskuerne.
Det samme gjorde Alex Rasmussen, der har vundet det københavnske 6-dagesløb for første gang siden 2011, hvor han sidst stod øverst på podiet. En genfødsel af det, der tidligere var kendt som verdens bedste parløbsduo. Det er ikke siden 2011 - måske endda før - at Michael Mørkøv og Alex Rasmussen har været så stærke sammen.
Hjemmebaneheltene løb med sejren efter seks fantastiske dage i Ballerup. Et fantastisk 6-dagesløb er overstået. Jesper Mørkøv og Christian Grasmann snuppede andenpladsen, enorm fortjent efter førstnævntes bedste løb nogensinde. Leif Lampater og Marcel Kalz tog tredjepladsen.
Samlet slutstilling
1 Alex Rasmussen & Michael Mørkøv, 382 points
1 omgang efter
2 Jesper Mørkøv & Christian Grasmann, 252 points
2 omgange efter
3 Leif Lampater & Marcel Kalz, 284 points
3 omgange efter
4 Jasper de Buyst & Marc Hester, 379 points
9 omgange efter
5 Andreas Müller & Andreas Graf, ??? points
27 omgange efter
6 Nick Stöpler & Mathias Krigbaum, 103 points
32 omgange efter
7 Martin Blaha & Vojtech Hacecky, 59 points
33 omgange efter
8 Jake Duehring & Daniel Holloway, 124 points
36 omgange efter
9 Denis Rugovac & Martin Hacecky, 115 points
10 Melvin Van Zijl & Didier Caspers, 79 points
39 omgange efter
11 Sebastian Wotschke & Hans Pirius, 118 points
41 omgange efter
12 Jiri Hochmann & Achim Burkart, 55 points
43 omgange efter
13 Nikola Aistrup & Jonas Aaen, 111 points
44 omgange efter
14 Simon Bigum & Elias Helleskov Busk, 135 points
48 omgange efter
15 Manuel Cazzaro & Filippo Fortin, 129 points