KORT NYT
med en kommentar til stort og småt, skæg og snot.
Rubrikken opdateres i perioder dagligt - til andre tider kun sporadisk.

Der kommer jævnligt reaktioner fra læsere,
som har en helt anden opfattelse af de korte nyheder end jeg selv.
Det er helt i orden, og jeg læser med interesse hvad der dukker op.
Har du derfor kommentarer til stoffet eller hjemmesiden iøvrigt,
hører jeg gerne fra dig. Skriv til:


--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Aug.13
Et glimt af fortid

Junkeren set fra Fælledparken
Foto: Cykelkurt

stort billede

Den kom brummende over hovedet på os, mens vi gik i Fælledparken. Hastighed og lyd afslører tydeligt, at det drejer sig om en gammel maskine, men hvilken? Da jeg kom hjem og fik kigget nærmere på de billeder, jeg havde taget, dukkede kendingsbogstaverne D-AQUI op. Ved at søge i Google blev det klart, at det drejer sig om det gamle tyske monster Junker model Ju-52. Et sted kan man læse om Junkeren:

Deltog i bombningen af Guernica. Det blev igen brugt som bombefly ved bombningen af Warszawa under invasion af Polen i september 1939. Luftwaffe benyttede i stor stil Ju 52 ved transport under 2. Verdenskrig, herunder til nedkastning af faldskærmsjægere, mest kendt i forbindelse med Slaget om Kreta i maj 1941, men også ved Invasionen af Danmark i 1940.

Med andre ord ikke nogen rar fætter.

Flyv ind i himlen med en »baby« fra 1936

Junkers, Ju 52 (Wikipedia)

4 Junkers, Ju-52 (YouTube)

Inside the Junkers (YouTube)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Aug.07
En kat i huset

Sambo på udkig i vinduet.
Foto: Cykelkurt

Er der nogen idé i at holde kat? Man får jo en masse besvær med kattehår, øremærkning, opkast, kastration, dyrlægebesøg, rengøring, mad og så videre. Altså må man være tæt på debilcement, hvis man frivilligt kaster sig ud i den slags.

Helt enig.

Vores kat
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Aug.04
Det gule korstog

Krifa har en forhistorie som en indremissionsk, fagforeningsfjendsk organisation, stiftet under storkonflikten i 1899 under navnet »Kristelig dansk Fællesforbund for Arbejdere og Arbejdsgivere«. Siden er organisationen blevet opdelt i en arbejdsgiver- og arbejderdel. Men organisationens formål, såvel nu som i 1899, er at bekæmpe en af grundpillerne for fagbevægelsen, nemlig strejkeretten.

Det må være betryggende at have sådan en organisation til at varetage sine interesser.

Organiseret løntrykkeri
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Juli.20
Skamskæring

Omskæringen er et indgreb i den jødiske mands sexliv, som bør stoppes omgående.

Jeg er helt enig med Koplev og hans modstand mod ufrivillig omskæring. Hvorfor F..... kan drengene (og pigerne) ikke selv få lov at bestemme, hvornår og om de i det hele taget vil omskæres - f.eks. ved 18-årsalderen? Something is rotten, sir jeg bare.

Det er det rene tortur
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Juli.15
Jazzmesse

Jazz gør nutid til højtid
Med bassisten og komponisten Chris Minh Doky som omdrejningspunkt afholdes for første gang nogensinde på dansk grund to jazzmesser i Københavns Domkirke, hvor en gudstjeneste med salmesang, bibeltekster, bønner og prædiken ledsages af jazzmusik hele vejen igennem, og hvor jazzen er komponeret til lejligheden.

Milepælen er en udfordring, som Chris Minh Doky møder med åbenhed og klart sigte: ”Uanset hvilket musikalsk landskab jeg befinder mig i, er mit primære mål at opnå en emotionel samhørighed med lytteren såvel som mine medmusikere. At stille mig midt i musikkens flod og gøre mit bedste for ikke at stå i vejen for strømmen.”

Domprovst Anders Gadegaard supplerer: ”Jazzen har med sine rødder i den sorte amerikanske gospeltradition en særlig tilknytning til kirkens forkyndelse, som sammen med den improvisatoriske stil gør jazzen særlig velegnet til at udtrykke et religiøst budskab. Gøre øjeblikket guddommeligt – eller rettere: Oplade vore sind og sanser for øjeblikkets guddommelige fylde. Vi trænger simpelthen til at få troens sange, tekster og tale formidlet i sammenhæng med rytmisk musik af høj kvalitet!”

Mist dit selv i momentet
Den unikke oplevelse, som jazzmesserne bliver, knytter sig både til det helt nye spirituelle format, der opstår i samspillet mellem musikkens toner og gudstjenestens ord, og den musikalske uropførelse fra Chris Minh Doky. Han forudsætter også en aktiv deltagelse af både musikere og lyttere, for at nå ind til oplevelsesmomentet: ”Vi må være fuldstændigt tilstede i øjeblikket i en sådan grad, at vi mister selvet og åndeligt smelter sammen. Kun dér bliver vi én organisme med ét hjerte og ét åndedræt, og oplever den samhørighed, som musikken giver. Musik formidlet, oplevet og spillet på den måde, bliver spirituel - og når musikken bliver spirituel, kan alle mærke den på tværs af smag og skel - og det er i dét moment, at øjeblikket bliver en evighed.”

Jazzmessen afholdes to gange, første gang d. 8. juli kl. 14, hvor Chris Minh Doky på bas spiller sammen med Palle Mikkelborg på trompet og pianist Oscar Johansson. Operasangeren Peter Lodahl synger solo og Hafnia Kammerorkester - et ensemble på 16 strygere - spiller under ledelse af Michael Bojesen. Desuden medvirker Vor Frue Kirkes Kor, og domprovst Anders Gadegaard prædiker.

Anden gang afholdes jazzmessen d. 15. juli kl. 14, her er besætningen: Chris Minh Doky, pianist Oscar Johansson, fem strygere fra Hafnia Kammerorkester, Vor Frue Kirkes Kor og domprovst Anders Gadegaard.

Der er fri adgang ved begge jazzmesser.

Bliv løbende opdateret om jazzmesserne ved at klikke ’synes godt om’ på Domkirkens Facebook-side: facebook.com/koebenhavnsdomkirke, eller ved at holde øje med Domkirkens hjemmeside: www.domkirken.dk

15/07 14:00 - Vor Frue Kirke
Chris Minh Doky (b),
Oscar Johansson (p),
5 strygere fra Hafnia Kammerorkester,
Vor Frue Kirkes Kantori

Præsten prækede og musikken spillede da Copenhagen Jazzfestival 2012 på sidstedagen arrangerede en Jazzmesse i Vor Frue Kirke - altså en normal kirkemesse, hvor jazzmusikken ligger som et musikalsk tæppe under messen. Pastoren sagde mange ord før, under og efter, hvor han roste Chris Minh Doky i høje vendinger. Doky på sin side havde heller ikke sparet på roserne, se f.eks. nedenstående links, hvor han forklarer hvordan og hvorfor det hele kom op at stå.

Det var da også med en forventning om en ekstraordinær oplevelse, at vi mødte op i kirken. Desværre måtte vi lettere forskrækket erfare, at der var fyldt totalt op - siddepladser og ståpladser, alt var væk. Så i den forstand var arrangementet helt klart en succes.

I den musikalske afdeling, når der afholdes koncert i en kirke, kommer man ikke udenom de uundgåelige problemer med akustikken, som også i dette tilfælde blev en del af den musikalske oplevelse. De fem strygere producerede nogle formidable klange, som frem for alt bestod af LANGE toner - helt rigtigt og meget effektivt. Trompetisten derimod rodede sig flere gange ud i nogle gevaldige soli med hurtige (korte) toner, som slet ikke passede til det store (og på trods af de mange mennesker) efterklangsrige rum. Oscar Johansson på piano havde jeg ventet meget mere af, men blev sørgelig skuffet; han var ikke nogen oplevelse, hverken musikalsk eller klangligt. Doky himself har forklaret sig i lange baner omkring projekt Jazzmesse og de dertil hørende problemer med akustikken. Man må for guds skyld ikke spillede korte, hurtige toner, forklarer han. Og hvad gør Doky så: spiller korte, hurtige toner i et væk. Resultatet bliver selvfølgelig derefter.

Hvad skulle han have gjort?

Punkt 1, så skulle han have sat farten ned (for bassen). Flere af salmerne blev også afviklet i et gevaldigt tempo, som absolut ikke gør dem lettere at synge.
Punkt 2, så skulle han have valgt at stryge bassen med en bue. Det giver flere overtoner og gør bassen lettere at høre. Doky havde den typiske muddersound, som de flest kontrabassister lider af.
Punkt 3, så skulle han måske allerbedst have valgt sig en elektrisk bas, hvor man klart kan skelne den ene tone fra den anden, og hvor man, hvis det endelig skal være, kan spille hurtigt og klart.

På plussiden tæller, at det rent musikalsk fungerede godt, koret og de fem strygere producerede nogle gevaldige klange, som løftede stemningen i kirken langt op over præstens ligegyldigheder. Skal man sige det kort, kan man sige at jazzmessen var et godt initiativ rent musikalsk, men en rodet affære m.h.t. lyd og lydbalance.

Præsten sluttede af med at ævle om den kristne kirkes lydhørhed og følsomhed i forhold til jazz og andre minoriteter, så for at beskytte ørerne mod yderligere bavl, forlod vi hurtigt kirken da musikken sluttede. Vi nåede dog at høre en lang klapsalve, som nåede helt ud på gaden. Var den fortjent? Tja, koncerten kunne have været værre, men den kunne altså også have været bedre. På en skala fra 1 til 10 vil jeg give den et 6-tal, som med små midler vil kunne trækkes op til en syver.

Oscar Johansson & Doky m.fl.

musikeks. fra koncerten

Video 1
Hvordan ideen til jazzmessen "Det evige nu" opstod - hvordan kirkerummet inspirerer til musikken - barndomsminder fra Domkirken - og akustikkens rolle i kompositionen.

Video 2
Om samarbejdet med domprovst Anders Gadegaard - at få folk til at opdage evigheden i nuet - om jazzens "rastløshed" kan formidle tidløshed.

Video 3
Om de to jazzmessers opbygning og medvirkende - og om hvordan man hjemmefra kan "varme op" til jazzmessen.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Juli.14
Skylight Lounge

Skylight Lounge i aktion på PH-Caféen
Foto: Cykelkurt

Skylight Lounge
14/07 14:00 - PH-Cafeen, Halmtorvet 9A, 1700 København V
Magnus Thuelund (sax),
Lars Emil Riis (keys),
Ask Nørholm (guitar),
Michael Dalgas (drums),
Søren Lund (bass)

En kvartet med rimeligt talent og rimelig lydbalance, selv om ingen af delene var imponerende. Alle de fremførte kompositioner er skrevet af gruppens trommeslager Michael Dalgas. I et af numrene havde han en solo (gudskelov kun denne ene), som afslørede en begrænset kunnen og måske også et begrænset talent (det er mere tvivlsomt), men hans kompositioner gav dog et vist håb om, at han med flid og energi kan drive det til mere. Det er mit indtryk, at ingen af musikerne er over middel, men retfærdigvis skal det siges, at vi ikke fik hørt meget til pianisten Lars Emil Riis, som spillede på husets opretstående hakkebrædt. Den smule vi fik hørt af ham, gav indtryk af en musiker som kan meget mere end det der blev vist her. Saxofonisten var afgjort middelmådig med en pil der peger nedad, hvilket kun gjorde længslen efter at høre pianisten endnu større. Guitarist Ask Nørholm var fraværende uden at det blev forklaret hvorfor. Maden blev serveret til humane priser, så alt i alt var det en rimelig eftermiddag på PH-Caféen.

Blues i 11
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Juli.13
Choro Vivo

Choro Vivo minus en (som sidder yderst til højre med sin pandeiro)
Foto: Cykelkurt

Rå swingende brasilianske rytmer serveret med kammermusikalsk virtuositet.

Samba og Bossa Nova er for de fleste indbegrebet af brasiliansk musik, men med Choro Vivo præsenteres en anden side af den brasilianske musikkultur – nemlig Choro’en. I mødet mellem europæisk, afrikansk og indiansk musik opstod den instrumentale Choro-musik tilbage i slutningen af 1800-tallet. Stilen er således blandt de dybeste rødder i den brasilianske musikkultur. I Rio de Janeiro, Choro’ens fødeby, spilles der på gader og stræder, barer og caféer. Musikere og publikum forenes i den glæde, musikken skaber, og på den måde føres traditionen sikkert videre til næste generation.

Choro Vivo består af fem musikere, som kompromisløst har givet sig i kast med denne lange og stolte tradition. Nærværende og med et intenst instrumentalsammenspil vil Choro Vivo tage publikum med på en musikalsk opdagelsesrejse – en rejse hvor du vil stifte bekendtskab med Choro-musikken i fortid, nutid og et lille stykke ind i fremtiden…

Med over 50 koncerter i Danmark, Norge, Sverige og Brasilien har den dansk/brasilianske gruppe etableret sig på den danske såvel som den internationale scene som et orkester med en ny og kompromisløs tilgang til brasiliansk musik.

(Præsentation af Choro Vivo på Tranquebar hjemmesiden)

Alexander Kraglund - violin & mundharpe
Marco Spallanzani - bandolin
Martin Heap - carvaquinho
Jeppe Holst - 7-strenget guitar
Marquinho da Dona Geralda - pandeiro (tamburin)

Fredag aftens koncert med Choro Vivo (der iflg. min portugisiske ordbog betyder noget i retning af græde og leve) på Tranquebar bogcafé var en opvisning i indlevelse og kunnen. De fem musikere er hver for sig meget dygtige og tilsammen er de jo bare...jamen det er guf det her, selv om man måske kan diskutere, hvorvidt det er jazz. Og dog, som der blev sagt i indledningen til koncerten, så er jazz (også) instrumentalmusik med improvisationer. Og det er, hvad choro musikgenren er: instrumentalmusik med improvisationer. Jeg nød hvert et minut med gruppen, som spillede to tætte sæt, hvor hvert nummer var en opvisning i (og nu gentager jeg mig selv) indlevelse og kunnen. Særlig vil jeg fremhæve nummeret "Vibrações" (vibrationer), hvor Alexander Kraglund undtagelsesvist lagde violinen fra sig og trakterede mundharpen, så tankerne uvilkårligt gik i retning af Toots Thielemans. Desfrutar (enjoy) sir jeg bare!

Choro Vivo

Choro Vivo på YouTube
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Juli.12
Bergur Nielsen Trio

Bergur Nielsen
Foto: Cykelkurt

Eksperimental jazz/rock kalder de det og....tja, jo, det lyder da meget fornuftigt, men ellers var det nu noget stillestående, det der foregik oppe på Trinitatis scenen. Hovedmanden var afgjort Bergur Nielsen på guitar. Derudover var der en trommeslager og desuden en kontrabassist, hvis navn jeg ikke fik fat på. Det gjorde nu heller ikke den store forskel, for man kunne stort set ikke høre hvad han spillede. Ellers var lydbalancen rimelig og ihvertfald ikke for høj. Så langt, så godt. De fleste 3-mands guitargrupper er konstant i farezonen for at blive tynde i lyden og gå i indadvendt coma. Så slemt gik det ikke her, men ud over rampen kom det heller ikke rigtigt, hvorfor vi skred efter første sæt.

Bergur Nielsen
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Juli.12
The Original Trio

The Original Trio på Café Sommersko
Foto: Cykelkurt

The Original Trio:
Petter Rylén - piano
Björn Lindberg - bass
Matias Wolf Andreasen - drums

The Original Trio forsøgte sig frem på Café Sommersko med at underholde og aktivere publikum. Det var især trommeslageren der forsøgte sig som den morsomme mand, men det gik nu ikke særlig fremragende. Det kan også være ligemeget, hvis bare musikken havde været i orden. Det var den ikke. Igen var det trommeslageren som gjorde sig mest uheldig bemærket, for selv om han afgjort er en middelmådig musiker, så understregede han det yderligere ved at spille dobbelt så højt som bassist og klaver.

På den anden side kunne man måske forestille sig, at musikken havde en underordnet rolle i trioens selvforståelse. Desværre var der ikke meget, som bekræftede søgningen efter andre værdier i gruppens henvendelser til publikum. De var alle så (tilsigtet?) platte og talentløse, at tankerne gik hjem til Røde Mor, der i gamle dage kunne føre sig næsten lige så talentløst frem. For trioens vedkommende manglede det politiske og/eller tankevækkende indslag dog fuldstændigt. Der er noget happening over foretagendet og bedømt som sådan var det et forsøg - men heller ikke mere.

Funny drummer

Pretty nice tune

Lunnevad
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Juli.10
Jakob Davidsens Kammerat Orkester

Jakob Davidsen & Kammerat Orkester feat. Francois Merville & Lars Andreas Haug

Den dobbelte Danish Music Award-vinder, pianisten og komponisten Jakob Davidsen præsenterer hermed denne sommers udgave af hans Kammerat Orkester. En udgave der har den virtuose norske tubaist, Lars Andreas Haug og den fatastiske franske trommeslager Francois Merville med. Lars Andreas Haug har forlængst slået sit navn fast som en af den norske jazzscenes allermest spændende navne i sammenhænge som Tri O'Trang, Trygve Seim Ensemble og Geir Lysne Ensemble.

Francois Merville er først og fremmest kendt som Louis Sclavis' fantasifulde trommeslager gennem mange år, men er også en fantastisk komponist og arrangør.

Jakob Davidsens Kammerat Orkester spiller musik der kan være vanskelig at sætte i bås. Det er nemlig musik der udforsker grænserne; mellem jazzen og den klassiske musik og mellem det improviserede og det komponerede. De medvirkende musikere håndplukkede fra toppen af det rytmiske og klassiske musikmiljøer i Danmark, Norge, Sverige og Frankrig og er alle stærke musikalske personligheder som virkelig formår at spille denne "ingenmandslands-musik" som en helstøbt enhed.

Peter Fuglsang (cl),
Jakob Munck (tb, tp, tuba),
Lars Andreas Haug (tb),
John Ehde (cello),
Jakob Davidsen (p),
Francois Merville (dr)

Seancen foregik i Sankt Jakobs Kirke på Østerbrogade og UHA, det er langhåret det her, men som Jakob Davidsen selv siger det i indledningen, så er det..."en samling af mine allerbedste musikalske kammerater der spiller vores egen intime kammermusik". Han mener ikke musikken kan rubriceres som hverken klassisk eller jazz, idet musikerne kommer fra både den rytmiske og den klassiske lejr og musikken både er komponeret og improviseret. Altså er der ikke noget enkelt svar på spørgsmålet.

Det enkle svar har jeg heller ikke, men 45 minutter i selskab med denne type musik var grænsen, hvorfor vi forlod stedet efter første sæt og fandt et sted at skylle efter. Jeg har stadig ikke fundet den enkle opskrift på Kammeraternes lydfrembringelser, men moderne kammermusik uden grænser, som Davidsen selv formulerer det, er måske ikke helt ved siden af.

Jakob Davidsens Kammerat Orkester

Trilogi 1

Trilogi 2

Trilogi 3
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Juli.09
MIBB

MIBB på scenen
Foto: Cykelkurt

stort billede

MIBB:
Mads J. Pagsberg (dir),
Rikke Chritensen (1.as, ss, cl.),
Mathias Harbeck (2.as),
Bo Steengaard Christensen (1. ts, fl.),
Line Græsted Bjerring (2. ts., ss, fl., cl.),
Simon Sonne (bs, as, ts),
Jesper Placing (bs),
Asbjørn Storm Kamban (1.trp),
Anders Ortman (2.trp),
Anne Lindahl (3.trp),
Peter Kellermann Brandorff (4.trp),
Stine Kobbersmed (1.trb),
Mikkel Vad (2. trb),
Anne Katrine Hartmann (3. trb),
Søren Valdemar (bass- trb),
Michael Roepstorff (p),
Jesper Balslev (g),
Niels Wilhelm Knudsen (b),
Mads Sander (dr),
Sille Kathrine Buur Schultz (2.Alt),
Stine Danving (1.Alt.),
Kirstine Dahlberg (Sop)

MIBB er et traditionelt bigband med 13 blæsere (5 saxofoner, 4 tromboner og 4 trompeter) og en rytmegruppe. Derudover har vi fire forrygende sangere i front - "Four Voices as One". Orkesteret blev dannet i august '95 og er et meget rutineret orkester med mange hundrede koncerter på bagen.

MIBB spiller overvejende swingende traditionel jazz, som man kender det fra Glenn Millers og Count Basies orkestre. Repertoiret spænder fra klassiske swingnumre fra 30’erne og 40'erne til mere eksperimenterende bigbandmusik fra 70'erne og frem. Frank Sinatra numre som f.eks.: "Fly Me to the Moon" og ”I’ve got You under My Skin” er blandt klassikerne på orkesterets repertoire. MIBB spiller også mere moderne kompositioner af f.eks. Thad Jones og Maria Schneider samt originale kompositioner af MIBBs medlemmer. I de senere år har orkesteret ligeledes opbygget et stort funk og latin repertoire.

Helt enig, det er et flot varieret program orkestret spiller. Unge mennesker fra Musikvidenskabeligt Institut i Klerkegade, hvor de givetvis stadig studerer, men som tydeligvis har praktisk erfaring fra utallige fremføringer af big bandets værker. Repertoiret er en blanding af gammelkendte big band arrangementer og så en række af gruppens egne numre. Det foregik udendørs på pladsen foran Rundetårn og Trinitatis Kirke, som var fyldt godt op i dagens anledning. Lydbalancen var meget fin og styrken var aldrig for høj, hvilket altsammen må tilskrives den dygtige mand ved mixerpulten (desværre er mine optagelser fra dagen knap så gode, hvilket skyldes den fysiske placering). Anyway, det er et big-band, som sagtens tåler et genhør, med udstråling fra de fire sangere og en klangmæssig skønhed, der aldrig kom ud af balance.

The best is yet to come

The Christmas Song / You better watch out

New York, New York
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Juli.08
Lindberg/Hemmer Foundation

Lindberg/Hemmer Foundation - mens du spiser morgenmad.
Som en doven søndag formiddag på Ipanema.
Kvartetten omkring hammondorganisten Dan Hemmer og elbassisten Morten Lindberg spiller dig i gang.
Smooth, brazilian og jazzet.

Dan Hemmer (org),
Regin Fuhlendorff (g),
Morten Lindberg (Master Fatman) (el-b),
Afonso Correa (perc)

Det var en såkaldt open air koncert med Lindberg & Hemmer ved Toldboden, Københavns Havn. Men jeg ved ikke, deres forsøg udi brasiliansk stemning kommer let til at lyde lidt for afslappet, lidt for pseudo-mondænt og lidt for uengageret. Det virker nærmest som om gruppen har søgt den lette vej til succes (uden at jeg ved om det faktisk er lykkedes). Jeg plejer at regne Dan Hemmer for en seriøs musiker (Master Fatman måske i mindre grad), men efter dagens oplevelse bliver regningen tilsat et gran salt. Jeg forstår simpelthen ikke, hvor de vil hen med det her. Er det jazz eller hvad??? Gruppen har udsendt en CD med titlen Brazilian Architecture og det er måske i det lys musikken skal tolkes og bedømmes (ikke fordi det vil gøre nogen forskel). Nå, vejret var varmt, så vi skyndte os ned i Hviid's kølige kælder, hvor øllerne er kolde, og fraværet af musik er en ren lettelse ovenpå oplevelsen med brasilianermuzak fra nederste skuffe. Ren dumpekarakter!

--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Juli.07
Hans Ulrik "Jazz & Mambo"

Hans Ulrik & co. på scenen i Kongens Have
Foto: Cykelkurt

Hans Ulrik - sax
Jacob Christoffersen - piano
Niclas Knudsen - guitar
Kaspar Vadsholt - bas
Mikkel Hess - trommer
Rune Olesen - percussion

Kongens Have præsenterer i jazzugen en perlerække af førsteklasses musikere til en uhørt lav pris. Faktisk kan man gå direkte ind fra gaden og nyde musik i verdensklasse til nul kroner. På jazzfestivalens andendag var det saxofonisten Hans Ulrik, der, suppleret af sin 5-mandsgruppe, spillede en perlerække af egne og andres numre i en genre, som bedst kan beskrives som....æh....øh...moderne. Never mind kategorien, der var vellyd for alle pengene og responsen fra de mange fremmødte var da heller ikke til at tage fejl af. Et elektrisk pletskud.

Indledningsnumrene

stort billede
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Juli.06
COPENHAGEN JAZZ FESTIVAL 2012
Når stjerner glimter

Bolberg tryller i silende regn
Foto: Cykelkurt

The New Jazz Band
Henrik Bolberg, trumpet, voc.
Erik Hansen, trombone, voc.
Leif Juul Jørgensen, klarinet
Hans Aspöck, piano
Henrik Hartmann, bass
Leif Johansen, drums

Der er overhovedet ingen tvivl om, hvem der er stjernen i dette orkester. Ikke fordi han fører sig frem som en sådan, men fordi han spiller som en sådan. Jamen, det siger jeg Dem, fru Kammerherreinde, det er sgu noget der ryster det indre univers, når Bolberg tryller sine soli ud af ærmet. Det lyder så let, når han trakterer hornet, men har man hørt de mange glade amatører, som hvert år udfolder sig i jazzugen, er det tydeligt, at vi har at gøre med en musiker i særklasse. Stort bifald til ham.

De øvrige musikere spiller alle udmærket, uden dog ligefrem at imponere. Det skulle da lige være pianisten, som har en fin venstrehånd, men ellers virker noget anonym. Gruppens sammenspil sidder lige i skabet, men igen er det Bolberg som løfter projektet op over gennemsnittet.

Erik Hansen på trombone er vist samtidig bandets kapelmester, ihvertfald er det tydeligt at han tager de nødvendige beslutninger på bandets vegne. Gruppen optrådte på en ladvogn foran Nyhavns Mindeanker, og trods regn var der mange mennesker på pladsen - en del dansede endog. Det var en fin og veloplagt indledning til årets jazzuge.

Royal Garden Blues
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Maj.04
Genskabelse

Jan Andreassen's mail og Finn Salomonsen's artikel har fået mig til at tænke på, at der efter al sandsynlighed må flyve sorte ravne rundt oppe på Færøerne med det hvide gen i sig. Salomonsen's eksempler på krydsparring viser, at hvis begge forældrefugle er heterozygote (Aa), er der en chance for hvidt afkom.

Hvis vi ønsker den hvide ravn tilbage, må opgaven derfor være at finde to heterozygote ravne (med genkombinationen Aa) og parre dem med hinanden.

Sagt på en anden måde, må det være muligt at genskabe den hvidbrogede ravn, hvis man kan finde to sorte ravne, som bærer det hvide gen. Det er realistisk at sådanne fugle findes, ligesom det er realistisk at gennemføre et avlsprojekt. Zoologisk Museum har et medansvar for udryddelsen af den hvide ravn, og kunne passende få lov at stå for den praktiske side af genskabelsesprojektet for den smukke fugl. Den økonomiske del var det rimeligt at Færøerne selv betalte.

Det lyder rimeligt.

Hvidbroget Ravn
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.April.29
Natur og kultur

Summa summarum, vi fandt Rusland og Tegner's Museum, havde en herlig dag i et smukt og varieret naturområde. Derfor kan vi også kun på det varmeste anbefale stedet til andre - husk dog gummirøjser, idet der kan være vådt langs Pandehave Å.
Kurt Starlit, besøgende

Helt enig, jeg var der også.
- Cykelkurt

Rusland & Tegner
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Marts.10
Modkraft

Pernille Rosenkrantz-Theil (MF) og borgmester Anne Vang lancerer »en rød fortælling«.

Det lyder da meget fornuftigt, og ihvertfald forstår jeg slet ikke ledende socialdemokrater, som i disse dage taler så hårdt imod velfærdsydelser. Er det virkelig så vigtigt at få så mange som muligt ned med nakken? Jeg troede nedskæringer var en borgerlig idé og så gerne, at det forblev sådan.

S-profiler kræver røde reformer

Ni bud på et mere rødt Danmark
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Marts.09
Afstemningsovervejelse

Den danske befolkning har aldrig sagt ja til euroen.
Alligevel er EU ved at få magt over, hvilken økonomisk politik vi må føre i Danmark.
Det er ikke rimeligt.
Derfor opfordrer jeg til en folkeafstemning om euro-traktaten.

Det skulle man måske overveje...

For en folkeafstemning om EURO-traktaten
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Marts.04
Nuttede venner

Liberal Alliance har oplyst navnene på dets sponsorer, der i 2011 gav partiet 17,5 mio kr.

Og vi læser med interesse, at partiets rundhåndede venner bl.a. omfatter, Saxo Bank, A.P. Møller, Danmarks Arbejdsgiverforening, Provinsindustriens Arbejdsgiverforening, Industriens Arbejdsgivere, Foss, Godsejer Johan Koed-Jørgensen, Weco-Rederi Holding og Danmarks Rederiforening - en nuttet forsamling.

Disse virksomheder støtter LA
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Febr.28
Nedskæringstraktaten

For første gang er der onsdag lagt op til faglige aktioner i alle europæiske lande mod eurotraktaten og nedskæringer. Dansk fagbevægelse holder dog lav profil, og går ikke på gaden mod den såkaldte finanspagt.

Det kan den ellers roligt gøre, for nedskæringstraktaten rammer også dansk fagbevægelses medlemmer.

Europæisk fagbevægelse i aktion mod traktaten
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------

2012.Febr.12
Kør med i feltet


Feltet.dk havde monteret et videokamera på Michael Smith Larsens cykel under 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena tidligere på måneden. Det er, der kommet en række spændende klip ud af. Se et af klippene her, hvor du får fornemmelse af, hvordan det er at sidde i et 6-dagesfelt.

Mon ikke...

Kør med!

--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Febr.11
Mod på (arbejds)livet

Samfundet er flabet. Du må selv gøre noget, hvis syge skal have en chance, siger iværksætter. Det reddede Line af med kontanthjælpen.

Det er da godt at nogen stadig har mod på (arbejds)livet.

Fem års smerter og kontanthjælp knækker dig

Media-now.dk
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------

2012.Febr.08
Afslutning på en æra

Keisse & Hester på sejrsskamlen
Til venstre er det Mørkøv & Rasmussen, til højre Bartko & Lampater
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Det 50. københavnske 6-dagesløb sluttede med en forrygende finale, hvor outsiderne par nr. 9 sled sig frem til en velfortjent sejr. Stort tillykke til dem. Løbet var ved flere lejligheder en stor sportslig oplevelse, som bl.a. viste sig ved den unge Lasse Normann, der kørte en omgang på tid, som slog alle tidligere rekorder. 6-dagessportens grand old man, Henrik Elmgreen, takkede med dette løb af for en lang og ærefuld karriere. Fra næste år er det Michael Sandstød der står ved roret. Det skal blive spændende at se, hvad han sammen med sin sportslige leder Jimmi Madsen kan drive det til.

6D 2012

--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Febr.03
På gyngende grund

Italienske Costa Cruises, der ejer det forliste krydstogtskib Costa Concordia, arrangerer også ture til Grønland og helt ind i det isfyldte Ilulissat i Diskobugten. Sidste år fik havnen besøg af skibet Costa Deliziosa, der kan rumme 2.826 passagerer. Om bord var den hollandske turist Michael Rogge, der har leveret denne private optagelse, der bidrager til at give et indtryk af forholdene.

Nåh ja, Costa Cruises, de plejer jo at have kontrol over tingene...

300 meter krydstogtskib sejler ind til Ilulissat (Jakobshavn)

Søfartsstyrelsen kæmper mod ensomme krydstogtsskibe i Grønlandsk is
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Jan.21
America's got talent

During a speech at a fundraising event in New York Thursday night, President Barack Obama sang while thanking Al Green, who performed earlier at the same event. (Jan. 20)

Jamen han har jo talent, manden, til mere end det præsidentielle.

Obama sings Al Green

"Let's stay together" (Al Green)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------

2012.Jan.18
Nye rorgængere

Årets 6-dagesløb i Ballerup Super Arena, der afvikles den 2. til 7. februar, bliver nr. 50 i rækken af københavnske 6-dagesløb og det sidste med Henrik Elmgreen som arrangør. Fra 2013 overtager Michael Sandstød arrangementet, og har i den forbindelse udviklet et nyt logo til løbet, der blev præsenteret på et pressemøde. Som assistent får Sandstød tidligere holdkammerat og toprytter Jimmi Madsen, der bliver sportsdirektør på 6-dagesløbet.

Det lyder meget betryggende med de to som ledere af fremtidige løb i Ballerup. Vi kender dem begge som nogle meget dygtige og drevne 6-dagesryttere. Det burde ikke kunne gå helt galt med de to ved roret.

Michael Sandstød overtager 6-dagesløbet i Ballerup

Ballerup Super Arena

--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Jan.09
En fin lille sang
Jeg ved ikke hvordan det kom sig, men pludselig havde den sat sig fast i det indre univers - sangen om stjernerne på himlen.

Det siges, at det gik Seebach Sr. hårdt på, at sangen ikke blev særlig godt modtaget i hans egen version, da den udkom i slutningen af 1980'erne. Måske kan forklaringen være, at hans stemme ligger lidt for langt tilbage i arrangementet, hvorfor det kan være svært at følge teksten? Måske var hans stemme også præget lidt for meget af værtshuslivet og bajerne til at virke troværdig i forbindelse med en uskyldig lille sang?

Under alle omstændigheder er det en fin lille sang, som jeg godt kunne have undt Sr. lidt mere succes med. Den har Jr. så til gengæld fået mange år senere, og det er da heller ikke helt urimeligt, for det er modigt at han har turdet røre ved et gammelt skæbnesvangert nummer fra fortiden. Hans version giver teksten den inderlighed, sødme og uskyldighed den fortjener. Stor respekt for det.

Under stjernerne på himlen (Seebach Sr.)

Under stjernerne på himlen (Seebach Jr.)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2012.Jan.05
Særdeles seriøst

Our goal at Freddymade is to offer you a guitar that feels, looks, and more importantly, sounds like a 1950's - 60's era Stratocaster, at a price that doesn't break the bank. We will offer already built guitars on our site for immediate sale, or you can e-mail us and order anything you want. Neck size, body type, exact year repros, distressing to any degree/combination you desire. If you like, we can also make you a custom authentic era loaded pickguard ready to bolt on to your guitar at home. Remember nothing sounds like a 1950-60's Stratocaster and you really dont need to spend a small fortune to do that. Well, thanks for your time and e-mail us at Freddymadeguitars@comcast.net
Thank you,
Freddy

Selv tak, det vil jeg tænke over. Herhjemme blev der i 1960'erne lavet en lille serie Freddy guitarer, som vakte interesse rundt omkring. Freddymade i staterne ser dog ud til at tage sagen særdeles meget mere seriøst, selvom priserne stadig ser rimelige ud.

Freddymade Guitars
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Dec.29
Selvmål

En anbefaling herfra kunne være at rive Udlændingeservice ned og sætte en ny og ordentlig institution i stedet, så vi undgår flere sager som Blertis. Vi har ikke brug for flere selvmål.
Jeppe Rasch Christensen, bedste ven med albanske Blerti Minxhozi

Helt enig.

Danmark laver et gigantisk selvmål
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Dec.22
Projektet

Vor mand i Kongens Have
Foto: Cykelkurt

Sagnet beretter om den skabende kunstner, der i lønsomhed sidder på et loftskammer og skaber sine værker. Men hvad er det egentlig, der driver kunstneren frem, er det drømmen om rigdom og berømmelse eller ligger der andre motiver bag?

Det kunne være rart at vide.

At finde sig selv
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Dec.10
Limie 14

Så er der indstigning.
Foto: Cykelkurt

stort billede

Sporvejen - byens burger bar.

Ja, så enkelt og uprætentiøst præsenterer det lille spiseested "Linie 14" sig. Jeg var gået forbi stedet mange gange, da en ven insisterede på, at vi skulle kigge ind. Jamen hovsa, det er jo en sporvogn indvendig. Yes sir, et herligt stoppested midt på Gråbrødretorv.

sporvejen.dk
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Dec.07
Tåbeligt og umoralsk

Naturstyrelsen vil have udryddet mårhunden, men der findes ingen dokumentation for, at det lille dyr skader den danske natur, mener Dyrenes Beskyttelse.

Helt enig, der findes ingen dokumentation. Tværtimod findes der dokumentation for det modsatte. Hele udryddelsesaktionen er tåbelig og umoralsk.

Stop klapjagt på mårhunden

Dødsdom uden beviser
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Dec.06
Den rette mand

Bach Klaver & Flygler, der skylder penge overalt, overdrager aktiver til søsterselskabet Blüthner, hvor den tidligere generaldirektør nu er formand.

Jamen så er det da lige den rette mand de har fundet til jobbet.

Plummer dukker op i ny skandalesag

Bach Piano

En enestående oplevels...
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Nov.28
En kolossal skuffelse

Erhvervsmanden Asger Aamund er hyppigt brugt som orakel i danske medier, ikke bare som debattør, hvilket er helt naturligt, men som ekspert, der får lov at hælde strengt subjektive holdninger ud som ekspertviden.
Rune Engelbreth, journalist og kommentator, Politiken

Jeg er desværre helt enig i kritikken af Aamund, for det har været en enorm skuffelse at opdage, hvad der gemmer sig bag ekspertfacaden. Aamund's mere eller mindre talentfulde kone fremhævede i en TV-udsendelse Aamund som "en klog gammel elefant", der altid havde et begavet svar på alle spørgsmål.

Dem kunne vi godt bruge nogle af nu, hvor riget fattes penge og innovation - og hvor omsorgen for medmennesket er for nedadgående. Desværre er det ikke fra Aamund disse svar kommer, tværtimod har kendskabet til hans tanker kun medført skuffelse - ja næsten lede.

Asger Aamunds totalitære udfald mod de ledige

Aamunds farlige leg med demokratiet
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Nov.25
En bedre by

En andelsforening i Birkegade fik pris og hæder for sin helt særlige tagpark med boldbane, udekøkken, græs og bakker.

Fuldt fortjent. Det er godt, at kommunen på denne måde belønner byggerier, der gør byen lidt smukkere og lidt mere beboelig.

Fem byggerier i København er kåret til årets smukkeste
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Nov.18
Par nr. 7 på plads

DIF's dopingnævn har her til aften frifundet cykelrytteren Alex Rasmussen i sagen om overtrædelser af whereabouts-reglerne, fordi UCI ikke har overholdt fristen i WADA’s regler på 14 dage, da den tredje overtrædelse skulle meddeles til rytteren.

Det var da utrolig heldigt for Rasmussen, for han har klumret så gevaldigt i det, at mistanken om doping-snyd uundgåeligt kommer krybende. Nå, men par nr. 7 er dermed på plads - så langt, så godt.

Alex Rasmussen frifundet!
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Nov.10
Sølvhejre

Sølvhejre (Great Egret, Casmerodius albus albus)
Foto: Ole H. Nielsen

Efteråret har givet observationer af sølvhejrer mange steder i danske vådområder. Den spektakulære hejre er i stor fremgang, og det spås, at den snart vil blive ny dansk ynglefugl, oplyser DOF.

Åh ja, jeg var selv så heldig at se et eksemplar af Sølvhejren i Klydesøen på Vestamager sidste år (2010). Hvor heldig kan man være.

Sølvhejren sætter rekord
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Nov.01
Kørepenge

DSB udskriver hvert år mellem 1.400 og 2.800 afgifter til hjemløse, der kører uden billet. Fra i dag kan de køre næsten gratis i tre måneder.

Helt i orden.

Hjemløse kan køre tre måneder med S-tog for 50 kroner
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.31
Ny opskrift

To københavnske fagforeninger har vendt medlemsudviklingen. Flyt fagforeningen tilbage på arbejdspladserne og involver de ansatte, lyder recepten.

Det var måske værd at afprøve.

Organisering har skaffet fremgang
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.25
Rodebutik

1. oktober 2011 er en ny bekendtgørelse om gebyrer ved brug af internationale kreditkort trådt i kraft. Det betyder, at fysiske forretninger må opkræve et gebyr i forbindelse med kunders betaling med kreditkort. Betaler du derfor med dit MasterCard i en fysisk forretning her i Danmark, vil der være mulighed for, at du bliver opkrævet et gebyr.

Og bruger man VISA kort, koster det ikke noget.....fandens til rod.

Ny regel ved betaling med kreditkort
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.24
En ros(e)


Må jeg ikke lige benytte lejligheden til at skamrose din hjemmeside!
Du er i øvrigt velkommen til at følge min blog på Facebook.

Torben Bille, journalist, musikanmelder, blogskribent m.m.

Mange tak, det vil jeg gøre.

Ros
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.23
Guitars Inc. igen

Torben Bille oplyser, at Guitars Inc. var bygget op omkring studie-guitaristen Tommy Tedesco fra Los Angeles. Det var p.g.a. kontraktmæssige forpligtelser, at de medvirkende musikere ikke kunne optræde under eget navn.

Tommy Tedesco var iøvrig også med i The Wrecking Crew - en gruppe af studie musikere i 1960'erne, som medvirkede på hits fra Beach Boys, Frank Sinatra, Nancy Sinatra, Sonny and Cher, Jan & Dean, The Monkees, Gary Lewis and the Playboys, Mamas and Papas, Tijuana Brass, Ricky Nelson, Johnny Rivers m.fl.

Medlemmerne af denne gruppe var Tommy Tedesco, Carol Kaye, Hal Blaine, Plas Johnson, Larry Knetchel, Earl Palmer, Jim Gordon, Ollie Michell og muligvis et par stykker mere.

Så ved vi det!
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.20
De rigtige valg

Interviewer: Er det bedst at være lige fattig eller lige rig?

Jan Møller: Det er bedst at være lige rige selvfølgelig, men hovedsagen er, at vi er lige, hvis man vil have tillid.

Interviewer: Og hvordan får man sådan noget til at fungere?

Og så kører vi ellers derudad med Jan Møller i førersædet. Men han har nogle pointer, som de fleste med fordel kan spekulere lidt over.

Et tillidsbaseret samfund

Få et bedre forhold til andre
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.18
Guitars Unlimited

stort billede

Det er en fransk gruppe der spiller elektrisk guitarmusik under dette navn. Musikken er indspillet live i 1996 på Lionel Hampton Jazz Club, Hotel Meridien Etoile, Paris og udgivet på en dobbelt-CD i 2003. De medvirkende guitarister er Raymond Gimenes, Frederic Sylvestre, Amaury Filliard, Philippe Drouillard og Tony Ralio. Desuden består gruppen af Thierry Chauvet på trommer og Marc-Michel le Bevillon på (elektrisk og kontra) bas. Og WOW - sikke en bande!

"Four Brothers"
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.15
Guitars Inc.

Vinyl LP B 1206 fra 1958

Det var drengeårene i slutningen af 1950'erne, at man med uregelmæssige mellemrum kunne høre GUITARS INC. i radioen. Gennem alle årene har jeg været på udkig efter plader med, eller omtale af gruppen. Først fornylig er det lykkedes på Spotify. Her var der til gengæld 25 numre med Guitars Inc. Hvor heldig kan man være!

Desværre er der ingen oplysninger om gruppen, men det må dreje sig om amerikanske indspilninger, sandsynligvis af en enkelt mand, som spiller alle instrumenter. Nyd eksempelvis "The Guitars Inc." og gå ind på Spotify og hør resten.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.14
Ny lufthavn i Berlin

Den tyske hovedstad får bedre transport mellem centrum og lufthavn næste år.

Ja, og tilmed får den en ny lufthavn.

Ny lufthavn gør rejsen til Berlin nemmere

Berlin lukker sine lufthavne

airport-berlin.de
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.13
Hippie i Kulturnatten

På Kulturnatten 14. oktober kl. 19.00 - 24.00 overtager Hippieselskabet Københavns hovedbibliotek. Her kan man fjorten dage før Peter Øvig Knudsens bog, HIPPIE, udkommer høre Peter Øvig Knudsen optræde med hans foredragsband, TømrerClaus og Marianne. Under showet vil Peter læse op fra Hippie, fortælle om processen med at skrive bogen og indbyde til jeg-fortabelse i fællesskabet.

Det lyder spændende - der må vi ind.

Kulturnatten
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.05
Hjælp afghanistans kvinder

Ni ud af ti kvinder er bange for, at Taleban igen skal få politisk indflydelse i Afghanistan, viser ny undersøgelse. NGOen Action Aid opfordrer bl.a. Danmark til at sikre de afghanske kvinders indflydelse på Afghanistans Fremtid.

Det må lige være en opgave for den nye danske regering.

Afghanistans kvinder frygter for fremtiden
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.04
Mod bedre tider

I dag får vi en ny regering. Forventningerne er beherskede. Starten har været mindre end professionel, og Helle Thorning fremstår ikke som nogen lysende politisk stjerne. Men hun skal have en chance. Det fik VKO-banden med Fogh, Løkke, Kjærsgaard, Bendtsen, Espersen og Barfoed i ti år. Deres æreløse afgang fremkalder ingen tårer. Dertil var det for skidt.
Leder i EkstraBladet

Det kan kun blive bedre med en ny regering.

Afsked med VKO-banden
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.03
Når nok er nok

Igen i dag er et par hundrede newyorkere gået på gaden for at protestere mod en grådig finansverden og et ulige samfund.

Ganske forståeligt.

Vi hader Wall Street
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Okt.02
Genbesøg

Berlin's berømte TV-tårn
Foto: Cykelkurt

stort billede

Berlin tåler et (eller flere) gensyn, så derfor drog hele familien derned i september 2011, for at se det store marathonløb, som afholdes denne ene gang om året.
Cykelkurt, Berlin fantast

Helt enig.

Gensyn (gå ned midt på siden)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.23
Frivillig registrering

Mange psykisk sårbare ender i en gældsspiral, fordi de i dårlige perioder bruger adskillige tusinde kroner, de ikke har. Hvis man frivilligt kunne registrere sig som dårlig betaler, ville vi kunne forebygge at psykisk sårbare ender i en økonomisk ruin.
Özlem Cekic, medlem af Folketinget for SF

Ja, der er skrækkelig mange eksempler på den slags ulykkelige skæbner. Så hvis Norge allerede har en ordning der fungerer til alles tilfredshed, burde det vel være en overkommelig opgave at indføre noget tilsvarende i Danmark.

Frivillig registrering kan hjælpe psykisk sårbare
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.21
Ny strategi efterlyses

De private virksomheder, der bistår aktiveringen af ledige, får hård kritik for at levere samlebåndsaktivering, hvor arbejdsløse lærer at give håndtryk og finde deres indre fugl. De andre aktører er imidlertid blot produkter af de politiske rammer på beskæftigelsesområdet. Den nye regering bør sætte et opgør med disse rammer højt på dagsordenen.

Hørt!

Det er tid til at stoppe jagten på de arbejdsløses indre fugl

Dagpengeland
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.18
Kostbar kabale

Den kommende tid vil vise, om Enhedslisten og De Radikale også efter valgkampen vil kæmpe for, at den værdipolitik, der var med til at sikre deres fremgang, ikke bliver tvunget ud af den politiske kabale med S-SF.
Rune Engelbreth

Ja, det bliver uden tvivl en politisk kabale, som kommer til at koste.

Værdivalget og fravalget
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.17
Råt

Ændrede tilskud fra EU kan betyde, at langt flere tyrekalve aflives lige efter fødslen. Det er nødvendigt at dyrene kommer til verden, for at kvierne kan producere mælk, men kalvene bliver spildprodukter. Grotesk at have et produktionssystem, der skaber liv for at dræbe det igen, lyder det fra bioetiker.

Jeg er ganske enig med bioetikeren, for det er grotesk at levende dyr efterhånden er blevet til et rent produktionsmateriale i landbruget. Desværre er forholdene i andre EU-lande endnu værre, og derfor er det givetvis en sag der skal bringes op i EU-parlamentet, hvis det virkelig skal hjælpe noget. Det kan kun gå for langsomt.

Kan det forsvares at avle kalve for at slå dem ihjel ved fødslen?
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.16
Tankeløs taktik

Jeg er slået fuldstændig ud, og må se i øjnene, at hvis jeg får en straf, er det for dumhed og ikke, fordi jeg har dopet mig.
Alex Rasmussen, tidl. toprytter

Tja...bumbum, den synes jeg vi har hørt før...?

Sådan dummede jeg mig
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.15
Cykelby


Hej cyklist!
Nu kan du cykle nemt og trygt ad Nørre Farimagsgade.
De nye cykelstier med lys hjæler med at fange den grønne bølge.
Tak fordi du tager cyklen.
Hav en dejlig dag.

Læs mere om hvilke cykelprojekter der er i gang på www.kk.dk/anlaegsprojekter.

Sådan lød det glade budskab, som vi modtog i forbifarten samt en gråpære. Så kan man klare et kvarter mere i trafikken.

ibikecph.dk
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.14
Stillingtagen

En affaldsspand i Sølvgade
Foto: Cykelkurt

Det lyder rimeligt.

stort billede
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.13
Genåbning

Godt et år efter Pumpehuset lukkede på grund af økonomiske problemer, slår koncertstedet atter dørene op i centrum af København. Pumpehuset finansieres af Nordisk Film og Kristoffer Buck Bramsens sparegris. Direktøren har ambitioner om årligt at præsentere 300 arrangementer.

Det er da godt at nogle private investorer vil sponsere den alternative kultur, for på de offfentlige budgetter er der ikke megen plads. Her går en uhyrlig masse penge til de kongelige teatre, opera- og skuespilhuse, som måske altsammen kunne være meget godt, hvis det ikke lige var på bekostning af de små teatre og musiksteder.

Pumpehuset åbner igen

Pumpehuset får nye ejere – og genåbner

Pumpehuset på Facebook

Pumpehuset

Pumpehuset (Wikipedia)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.11
Borgerligt vraggods

Hvis dagpengene ryger til næste år, så rammes mange ledige og kommuner hårdt. Især Fyn og Storkøbenhavn får en stor lussing, viser analyse.

Ak ja, den borgerlige regering viser sit sociale sindelag med dette tiltag. Men når grundholdningen hos de borgerlige er, at de arbejdsløse skal skræmmes i arbejde, ja så skal det jo gå galt. Prøv i stedet at skabe flere arbejdspladser og behandl i mellemtiden de arbejdsløse som en slags mennesker. Det betaler sig på enhver måde!

Dagpenge-lussing
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.06
Bank bissen!

Knap nok har røgen fra forårets store arbejdskonflikt lagt sig, før CSC står over for nye problemer.

Jo, men er det ikke problemer CSC selv har skabt? Firmaets personalepolitik, hvor man med hjælp fra den danske stat henter billig arbejdskraft udefra, fortæller mere end mange ord, hvor dybt firmaets sociale engagement stikker. Mere overordnet er det uacceptabelt, at staten uddelegerer sine IT-opgaver til store multinationale firmaer. Afhængigheden er rigelig stor i forvejen.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.05
Måletyranni

I de seneste ti år er selv helt små børn blevet mødt af firkantede læringskrav og måletyranni. Kammerater er blevet konkurrenter. Leg opfattes som spild af tid. Det er som om, alt handler om banal forberedelse til et voksenliv i bruttonationalproduktets tjeneste. Det er på tide at finde tilbage til en børnepolitik i børnehøjde.

Helt enig.

Fra barndom til faktura
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Sept.02
Uforståeligt

For få år siden var det tekstilindustrien, der rykkede ud af landet. Så var det de tunge industrijob. Nu er det højtuddannede it-job, der sendes til Indien. Vi er utrygge og nervøse og forstår ikke, at det offentlige er med i kapløbet om at outsource danske arbejdspladser.
Carsten Bruse Andersen, tillidsmand, KMD

Heller ikke jeg.

Offentlige it-job ender i Indien
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Aug.23
Samkørsel

Copenhagen JazzHouse vil fremover arbejde tæt sammen med Copenhagen Jazzfestival om administration, billetsystemer og lignende i et forsøg på at overleve i en økonomisk trængt tid. Det fortæller formanden for bestyrelsen på det københavnske spillested, advokat Lennart Ricard.

Manden har ret, det er svære økonomiske tider for jazzen. Samtidig er det opløftende, at så mange unge mennesker melder sig under jazzfanen, for i de seneste ti år er et stadigt stigende antal unge jazzmusikere dukket frem af disen. Det skal nok gå altsammen!

Festival skal hjælpe med at drive JazzHouse
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Aug.19
Cykelkultur

From: Jens Lundvald Pedersen
To: Cykelkurt
Subject: Baneudstyr til udstilling

Kære Kurt
Vi er tre gutter der i øjeblikket er igang med at indsamle objekter til en udstilling om cykelkultur i Danmark. I den forbindelse mangler vi en masse ting fra banecyklingens verden. Det drejer sig om hele cykler, rammer, cykeldele, billedmateriale, stævneprogrammer osv. Umiddelbart er det muligt at låne og købe sig til nyt cykeludstyr, men desværre synes det ikke muligt at finde udstillingsegnede objekter fra årene 1900 til 2000.

Det er derfor vi nu henvender os til alle jer derude, som muligvis ved hvor disse ting kan findes!

Lige nu har stort set alting interesse. Dog har en del lokale egnsmusseer stillet en del billedmateriale fra bl.a aviser og deslignende til rådighed. Hvad vi især mangler er cykler og cykeldele. Og som skrevet, har alt interesse. Intet er for gammelt, slidt eller grimt. Hvis vi finder det påbydende vil vil selv forestå en evt. renovering. Også selvom udstyret evt. kun er til låns, kan denne renovering foregå i samråd med udlåner.

Kort sagt; alting modtages med kyshånd!

Selve udtillingen støttes af Københavns Kommune, skofirmaet Vans, Vesterbro Lokaludvalg og der arbejdes i øjeblikket sammen med Dansk Cyklistforbund.

Planen er at udstillingen starter på Kulturhuset Vega i København, og derefter turnerer til Brandts Klædefabrik i Odense, og Aros i Århus, for til sidst at ende på Kunstindustrimuseet i København. Her er et uddrag fra oplægget til udstillingen:

"...Værkerne skabes af danske kunstnere, cykelbude, cykelfirmaejere, bmx’ere og cykelsmede: Mennesker der har en anden relation til cyklen end et transportmiddel - og som kan se det æstetiske i den. Tanken er at lade de deltagende aktører arbejde frit omkring ordet og konceptet cykling.

Cyklen er andet og mere end et praktisk transportmiddel. Den er også et kunstobjekt, hvor form og funktion går op i en højere enhed. Termen ”brugskunst” får dermed en ny betydning. Det er også et statement om en sund og ikke mindst en miljøvenlig livsstil.

Med et ønske om at bidrage til den eksisterende debat om at mindske CO2 udslip vil denne udstilling være et kunstnerisk bidrag til de events der vil finde sted i forbindelse med de danske ambitioner om et succesfyldt OL i 2012..."

Med stort håb om en hjælpende hånd og på forhånd tak

Jens Lundvald Pedersen
Majporten 4
2300 København S

Tlf. 30 46 30 56
Mail: jenslundvald(schnaaabel-a)gmail.com

Sådan et initiativ kan man da kun støtte.

Cykelkultur i Danmark (Google)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Aug.18
Krybskytteri

Den illegala jakten har haft en förödande effekt på den skandinaviska vargstammen. Utan tjuvjägarna skulle stammen ha ökat till 1.000 vargar de senaste tio åren. Det hävdas i en ny vetenskaplig studie.

Forhåbentlig giver krybskytteriet anledning til at indføre yderligere beskyttelse af ulven i den svenske natur.

1.000 vargar utan tjuvjakt
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Aug.17
Byttehandel

Tysklands første kansler efter Anden Verdenskrig, Konrad Adenauer, var ifølge nyligt afslørede dokumenter parat til at give Vestberlin til kommunisterne.

Jo, men han skulle jo altså have noget til gengæld, nemlig delstaten Thüringen, dele af Sachsen og Mechlenburg-Vorpommern. Man kan altid diskutere, om en byttehandel er fordelagtig, men at antyde, at Adenauer var parat til at forære Berlin væk er da helt ude i hampen.

Adenauer var klar til at give Vestberlin til kommunisterne

Konrad Adenauer (Wikipedia)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Aug.16
Pigtrådsøkonomi

Pigtrådsmusikerne fik hverken gods eller guld ud af det økonomiske opsving i 1960'erne.

Hårde ord, men det kan ikke have været penge der drev de unge mennesker frem i manegen dengang - der have været noget andet...

Pigtrådsøkonomi
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Aug.04
Indviklet

At ligge øverst på en hitliste betyder ikke nødvendigvis at man er toppen af poppen.

Det lyder indviklet.

Musikbranchen kan ikke længere måle popularitet
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2011.Aug.03
En idé

Kæmpe indendørs gartneri og byhave. Planter på taget og i alle vinduer, park i flere etager, hængende haver, og et stort fredfyldt springvand i midten.Ikke flere restauranter og biografer og butikker. Folk smider deres McAffald overalt og brækker sig i krogene i weekenden. Prøv at introducere lidt stilhed, ydmyghed og retskaffenhed i stedet. Penge køber altid larm.
Morten Gottschalck, Odense

Det lyder da som en idé.

Lav Scala om til parkeringshus eller moske
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

Arkiv 2002

Arkiv 2003-1
Arkiv 2003-2

Arkiv 2004-1
Arkiv 2004-2

Arkiv 2005-1
Arkiv 2005-2

Arkiv 2006-1
Arkiv 2006-2

Arkiv 2007-1
Arkiv 2007-2

Arkiv 2008-1
Arkiv 2008-2

Arkiv 2009-1
Arkiv 2009-2

Arkiv 2010-1
Arkiv 2010-2

Arkiv 2011-1
Arkiv 2011-2

 

Til forsiden